ΕΟΠΠΥ 2017: Λογοθεραπεία μόνο για μερικά παιδιά.

Δύο μέρες πριν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, βγήκε αυτό το μανιτάρι, όπου με ταχύτατες διαδικασίες και “κάτω από το τραπέζι” νομοσχέδια, θέλησαν οι κυβερνώντες μας να διαγράψουν απ’ τον χάρτη το επάγγελμα μας και να μας εκβιάσουν με δικτατορικές διαδικασίες “κατ’ επείγοντος” να υπογράψουμε συμβάσεις με το καινούργιο υπερταμείο, θέτοντας ΕΚΤΟΣ θεραπείας χιλιάδες παιδιά και ενήλικες…

Σύμφωνα με την αναρτημένη προς ψήφιση σύμβαση, για την οποία δόθηκαν ΜΟΛΙΣ 5 μέρες διαβούλευσης (!), εμείς οι θεραπευτές θα πρέπει να την υπογράψουμε από 1/1/2017, στην οποία αναφέρονται όροι μη-βιώσιμοι, παράλογοι και ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟΙ προς υπογραφή.

Οι υπεύθυνοι άραγε, έχουν αναλογιστεί πόσα παιδιά θα αναγκαστούν να διακόψουν την θεραπεία τους; Έχουν αναλογιστεί πόσοι επαγγελματίες, υπάλληλοι και συνεργάτες θα μείνουν επι ξύλου κρεμάμενοι; Α, ναι! Γι ακόμη μία φορά πατάμε στο φιλότιμο, την αγάπη και το γεγονός ότι δεν μπορούμε να αρνηθούμε την θεραπεία σε ΚΑΝΕΝΑΝ.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα δελτία τύπου των μεγάλων συλλόγων λογοθεραπευτών, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πρόκειται να υπογράψει την λεγόμενη σύμβαση, επειδή οι δαπάνες θα εκταμιεύονται 3-4-5-6 μήνες μετά, και σύμφωνα με τον προυπολογισμό που τέθηκε στην αρχή της χρονιάς!

Που σημαίνει ότι στην Ελλάδα του 2017, θα μπορούν να κάνουν λογοθεραπεία ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ, και κανένα παραπάνω. Επειδή έτσι λέει ο οικονομικός προυπολογισμός του έτους.

Τσιτάρω απόσπασμα του “Έθνους” : “Με την αποδοχή της σύμβασης, ωστόσο, οι πάροχοι αποδέχονται στην ουσία και τη λειτουργία του αυτόματου μηχανισμού των υπερβάσεων του «κλειστού» προϋπολογισμού (clawback). Αυτό σημαίνει πως ο ΕΟΠΥΥ δεν θα πληρώνει περισσότερα από όσα έχει προϋπολογίσει στις αρχές του έτους και την όποια διαφορά θα καλύπτουν οι πάροχοι.” Οι πάροχοι, δηλαδή εμείς οι θεραπευτές.

Ζήτω.

 

 

Μαυρομάτης Απόστολος
  Π.Ε. Λογοθεραπευτής-Ιπποθεραπευτής
logotherapeiapadovan.gr
ippotherapeia.gr