ΕΡΕΥΝΑ: ΝΕΥΡΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ PADOVAN ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΟΓΝΩΝ

Η Θεωρία της νευρολειτουργικής αναδιοργάνωσης δικαιολογείται και επικυρώνεται από την έννοια της ευπλαστότητας του νευρικού συστήματος, κι έτσι υποδεικνύεται η χορήγηση της στην νεογνολογία.

Μέθοδος: Αξιολογήθηκαν 92 ασθενείς από την νεογνολογική ΜΕΘ του Ceará’s στη Βραζιλία, που υπέστησαν περιγεννητική ασφυξία και ανέπτυξαν νευρολογικές διαταραχές. Τους χορηγήθηκε η νευρολειτουργική αναδιοργάνωση, η οποία αποτελείται από ασκήσεις σώματος και στόματος όπου βοηθούν το σώμα να ανακτήσει χαμένες λειτουργίες και να προετοιμαστεί για την εξέλιξη καινούργιων λειτουργιών και ικανοτήτων.

Αποτελέσματα: Ολοκλήρωσαν την θεραπεία 82 ασθενείς κι έδειξαν θετικά αποτελέσματα (89,1%). Το κυρίως αναμενόμενο αποτέλεσμα ήταν η αποκατάσταση του θηλασμού, η οποία επιτεύχθηκε μεταξύ 8 και 150 ημερών. 48 περιπτώσεις έδειξαν βελτίωση μεταξύ 8 και 30 ημερών θεραπείας (56%).

Συμπέρασμα: Η νευρολειτουργική αναδιοργάνωση της Padovan είναι αποτελεσματική στην αποκατάσταση των νευρολογικών λειτουργιών στα νεογνά, ειδικότερα στον θηλασμό, ελαχιστοποιώντας την διαμονή στο νοσοκομείο και αποφεύγοντας τον σωλήνα γαστροστομίας.

 

Μπορείτε να δείτε όλη την έρευνα εδώ

 

Μαυρομάτης Απόστολος
  Π.Ε. Λογοθεραπευτής-Ιπποθεραπευτής
logotherapeiapadovan.gr
ippotherapeia.gr

Leave a comment